Romania in UK

Primul mesaj de Crăciun al Regelui

În primul său discurs cu ocazia Crăciunului, Regele Charles al Marii Britanii și-a invocat regretata mamă, Regina Elisabeta.

Charles a spus că împărtășește cu „întreaga sa inimă” credința mamei sale în Dumnezeu și oameni. El a transmis mesajul din Capela Sf. Gheorghe, unde este înmormântată regretata Regină și de unde Elizabeth a transmis la rândul său un mesaj de Crăciun în 1999. Găsiți mai jos câteva dintre ideile mesajului Regelui. În video, puteți vedea întregul discurs.

”Crăciunul este o perioadă deosebit de dureroasă pentru noi toți care am pierdut oameni dragi. Simțim absența lor la fiecare schimbare de anotimp și ne amintim de ei la fiecare tradiție prețuită”

  • „În mult iubitul colind „O, Betleem, oraş micuţ”, cântăm despre cum „în străzile tale întunecate strălucește lumina veșnică”. Credința mamei mele în puterea acelei lumini a fost o parte esențială a credinței ei în Dumnezeu, dar și a credinței ei în oameni. Și este una pe care o împărtășesc cu toată inima mea. Este o credință în capacitatea extraordinară a fiecărei persoane de a atinge, cu bunătate și compasiune, viața celorlalți și de a lumina lumea din jurul lor. Aceasta este esența comunității noastre și însăși fundamentul societății noastre.
  • „Și în această perioadă de mare anxietate și dificilă – fie pentru cei din întreaga lume care se confruntă cu conflicte, foamete sau dezastre naturale, fie pentru cei de acasă care încearcă să găsească modalități de a-și plăti facturile și de a-și menține familiile hrănite și la căldură – o vedem în umanitatea oamenilor”.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore