Romania in UK

Crăciun ”tehnic alb” în UK – meteorologi

Meteorologii britanici au declarat că Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a avut un ”Crăciun tehnic alb”. Asta pentru că în cinci stații ale Met (Biroul de Meteorologie) din Scoția și Irlanda de Nord s-a înregistrat fie zăpadă, fie lapoviță, relatează Bloomberg.

Aceste date sunt suficiente să se decreteze un Căciun ”tehnic alb”, deși în realitate a fost mai puțină zăpadă decât la începutul lunii decembrie. Tom Morgan, unul dintre meteorologii Met: „În mod oficial a fost un Crăciun alb dar, bineînțeles, mulți oameni se gândesc la acele scene perfecte cu zăpadă mare de pe felicitările de Crăciun și în fapt n-am văzut cu adevărat zăpadă așezându-se deloc ieri. Ceea ce noi definim drept un Crăciun alb înseamnă doar câțiva fulgi de nea căzând, chiar dacă ei sunt amestecați cu ploaie, așa că tehnic vorbind a fost un Crăciun alb dar în majoritatea locurilor, mai ales în Anglia și Țara Galilor, a fost prea cald”.

De Crăciun temperatura maximă a fost de 12,7 grade Celsius, asta după canicula de astă-vară, cu temperaturi care au urcat la 40 de grade, în premieră în istoria măsurătorilor.

Ultimul Crăciun cu zădapă ca în povești a fost în Regatul Unit în 2010.

*Imagine de bluartpapelaria de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore