Romania in UK

Român, urmărit de polițiști în Marea Britanie, pentru omor, prins în Dolj

Un băiat de 26 de ani, care locuia în comuna Rojiște, din județul Olt, a fost prins de poliștiștii români, după ce pe numele lui erau emise mandate de arestare în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Autoritățile britanice au emis un mandat de arestare în 22 februarie pe numele românului, acuzat de omor. În noiembrie anul trecut, românul ar fi bătut un conațional. Victima a ajuns la spital, unde a și murit.

Românul a fost prins de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni. El este reținut Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

„Faţă de acesta, autorităţile judiciare din Marea Britanie au emis la data de 22 februarie mandat de arestare în vederea extrădării, pentru comiterea infracţiunii de omor. În fapt, acesta este bănuit că la sfârşitul lunii noiembrie 2022, ar fi agresat fizic un bărbat, cetăţean român, care a decedat, ulterior, la spital”, scrie în comunicatul trimis de Inspectoratul de Poliție Dolj.

*Imagine de 4711018 de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore