Romania in UK

UK, noi sancțiuni împotriva Rusiei la un an de la declanșarea războiului în Ucraina

Guvernul britanic a anunțat că a decis să impună mai multe sancțiuni la exporturile materialelor care pot folosi Rusiei în război. De asemenea, britanicii au decis interzicerea importurilor a 140 de bunuri, printre care și fier și oțel rusesc.

James Cleverly, ministrul de Externe britanic, a declarat: „Astăzi sancționăm elitele care conduc industriile cheie ale lui Putin și ne-am angajat să interzicem exporturile către Rusia a fiecărui articol despre care s-a descoperit că a fost folosit pe câmpul de luptă”, relatează Reuters.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a sancționat alte 92 de persoane, aliate ale președintelui Vladimir Putin. Printre ele este și Matthias Warnig, directorul proiectului Nord Stream 2. Pe listă este și Rosatom, compania de stat rusă din domeniul energiei nucleare.

Kemi Badenoch, ministrul britanic pentru mediul de afaceri și comerț, a declarat: „Sancțiunile comerciale funcționează. Importurile de bunuri rusești în Marea Britanie au scăzut cu 99% față de începerea invaziei și exporturile de bunuri către Rusia au scăzut cu aproape 80%”.
*Imagine de svklimkin de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore