Romania in UK

Sondaj în UK: Wizz Air, pe ultimul loc în preferințele britanicilor

Un studiu făcut de organizația britanică ”Which?”, care militează pentru protecția consumatorilor, arată că Wizz Air, compania aeriană low cost cu sediul în Ungaria, este considerată cea mai slabă, scrie The Guardian.

Britanicii au oferit companiei doar o stea din cinci pentru experiențele lor cu privire la îmbarcare, mediul din cabină și confortul scaunelor. Referitor la scaune, de puntat că diferența dintre două rânduri în clasa economică standard este de 28 de centimetri, cu doi centimetri mai puțin față de Ryanair.

 Compania maghiară nu a primit mai mult de două stele nici la capitolul curățenie și raportul calitate-preț. Punctajul general al companiei aeriene, conform studiului britanic, este de 48%, ceea ce o plasează pe ultimul loc în preferințele britanicilor.

La finalul anului trecut Autoritatea Aviației Civile a transmis că are „îngrijorări semnificative” cu privire la comportamentul „inacceptabil” al Wizz Air, după ce a constatat că transportatorul întârzie plata banilor datorați pasagerilor, iar pasagerii care au zburat cu Wizz Air tind să facă mai mult reclamații, în comparație cu cei ai celorlalte companii aeriene.

Un purtător de cuvânt al Wizz Air a declarat: „La Wizz Air, facem tot posibilul pentru a ne asigura că pasagerii ajung la destinație la timp și cu întârzieri minime. Wizz Air operează o flotă de aeronave Airbus noi, de ultimă generație, cu o vechime medie de 4,6 ani, care oferă pasagerilor confort, spațiu și interioare moderne. A321neo dispune de cea mai largă configurație de cabină cu un singur culoar, cu 239 de scaune cu lățimea de 18 inch. Fiecare aeronavă este curățată după fiecare zbor și este curățată în profunzime în fiecare noapte”.

Wizz Air operează zboruri scurte de pe opt aeroporturi din Regatul Unit, printre care Birmingham, Edinburgh, Gatwick și Luton.

Sondajul realizat de ”Which?” arată că Ryanair a obținut 52%, Eurowings, 53% și British Airways 56%. Cel mai mare scor a fost al Jet2.com, cu 80 de procente, urmat de Turkish Airlines, cu 78%.

Studiul ”Which?” a implicat 8.046 de adulți din Regatul Unit. A fost desfășurat în octmbrie 2022 și a vizat experiențele de călătorie ale celor intervievați din ultimii doi ani.

*Imagine de soylaritis_f de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore