Romania in UK

Despre noi

Suntem parte din Romania in UK, la fel ca tine cel care scrie și citește poveștile din romaniainuk.com. Ne bucurăm că avem ocazia să te cunoaștem.

Vezi Video
Bine ai venit la România în UK

Află totul despre noi

Când scrii o faci în primul rând pentru tine, pentru a îți aminti. Apoi o faci pentru ceilalți, pentru a le fi exemplu. Îți mulțumesc că ai ales să fii exemplu pentru noi și pentru toți ceilalți români.

Mălina Vîrtejanu

Fondator & Project Manager Romania in UK

Povestea noastră

1 Decembrie 2018

Apare Belfast Intercultural Romanian Community, prima formă de organizație cu țelul de a reprezenta interesele comunității românești din Belfast. Evenimentele organizate de BIRC au plasat comunitatea vorbitoare de limba română din Irlanda de Nord printre cele mai vizibile și apreciate minorități din UK.

1 Decembrie 2020

Romania in UK prinde contur, după multe interviuri, discuții între prieteni și mesaje pe grupul BIRC. Nevoia unui spațiu unde românii din UK (și din lume) să își poată spune experiența de Român plecat de acasă devine din ce în ce mai evidentă.

1 Martie 2021

Guvernul Românei este interesat de ideea Romania in UK și finanțează proiectul. Urmează zeci de interviuri, filmări, ședințe, telefoane și drumuri prin UK și țări din UE. Iată că acum, Romania in UK devine realitate!

ECHIPA RUK, la fel ca tine, ROMÂNI PLECAȚI DIN ȚARĂ

Suntem o echipă de jurnaliști care au decis la un moment dat să plece din România. La fel ca mulți dintre voi , vrem ca povestea noastră, a românilor din diaspora să fie auzită.

Mălina Vîrtejanu

Project Manager

Nicolae Ciocan

Field Producer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore