Romania in UK

Ziua Națională, petrecută românește în Belfast

Mai sunt doar câteva zile până la 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Românii care trăiesc în Irlanda de Nord au ocazia să o marcheze cum se cuvine, la evenimentul organizat în Belfast de Asociația BIRC (Belfast Intercultural Romanian Community).

Programul este plin de momente artistice și surprize. Printre ele: muzică românească autentică, live, cu taraf adus din țară; dans românesc oferit de Ansamblul Bujorul din Belfast; lansare de carte, atelier despre importanța păstrării limbii românești de către diaspora, cenaclu de carte, expoziție de desen. Sigur că nu putea lipsi un meniu cu cele mai bune bucate tradiționale.

Printre invitați se numără: domnul Consul General Anton Emmanuel Barbu, scriitoarea Ana Barton, artistul folk Nicu Nicușor, profesorul de dans și coregraful Florin Teodorescu.

Toate acestea sunt oferite gratuit românilor din Belfast invitați la eveniment. Sala are o capacitate limitată, așa că cei care participă vor primi o invitație nominală.

Evenimentul are loc la Clandeboye Lodge Hotel, din Belfast, în data de 1 decembrie, de la ora 06:00 după-amiaza. Evenimentul este organizat în colaborare cu Consulatul General de la Edinburgh, cu sprijinul domnului Consul General Anton Emmanuel Barbu. Finanțarea este asigurată de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore