Romania in UK

Premierul britanic, filmat fără centura de siguranță în mașină, a cerut scuze public

Prim-ministrul Rishi Sunak a cerut iertare public prin intermediul purtătorului său de cuvânt: „A fost o scurtă eroare de raţionament. Prim-ministrul şi-a scos centura de siguranţă pentru a filma un clip scurt. Recunoaşte în totalitate că este o greşeală şi îşi cere iertare”. El a fost întrebat de jurnalisți dacă prim-ministrul este exceptat de la regula purtării centurii de siguranță câtă vreme se afla într-o mașină a Guvernului, iar purtătorul de cuvânt a punctat odată în plus: „A fost o greşeală şi şi-a cerut iertare”; relatează Reuters.

Rishi Sunak făcut un clip pentru rețele de socializare, în timp ce stătea pe bancheta din spate a mașinii. Premierul explica cea mai recentă rundă de finanţări guvernamentale pentru dezvoltarea anumitor comunităţi din teritoriu. Din declarațiile purtătorului de cuvânt din Downing Street, înțelegem că prim-ministrul și-a dat jos centrura de siguranță tocmai pentru această filmare.

Videoul a fost distribuit masiv pe rețelele de socializare, însoțit de tot felul de critici. Unii internauți susțin că știrea a fost fabricată de echipa premierului, pentru a distrage atenția de la adevăratele probleme ale țării. Alții amintesc că prim-ministrul a fost prin încălcând reguli și în timpul pandemiei.

500 de lire sterline este amenda în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pentru nepurtarea centurii de siguranță. Singurele excepții vizează intervențiile de urgență, taxiul, deplasarea în marșarier.

Puteți vedea clipul aici: https://www.youtube.com/watch?v=V7qp0yWm4v0

*Imagine, Facebook Rishi Sunak.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore