Romania in UK

Mai bine de jumătate din angajatorii din UK spun că angajații sunt mai productivi la distanță – studiu

61% dintre oamenii de afaceri din Marea Britanie susțin că angajații lor lucrează mai bine la distanță. 24% consideră că productivitatea este similară la munca la birou și cea de acasă. Doar 15 procente dintre angajatorii intervievați cred că productivitatea a scăzut prin munca remote. Asta arată ultimele date ale Oficiului Național de Statistică Britanic, în urma unei cercetări care a cuprins 500 de lideri în afaceri, relatează Hr News.co.uk.

De cealaltă parte experții spun că Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este într-o criză de productivitate, în comparație cu alte state din G7. Dar, în total, 85% din oamenii de afaceri consideră că vinovată nu este munca remote.

Munca hibridă, în parte la birou, în parte acasă, a fost acceptată din ce în ce mai mult de angajatorii britanici. 35% dintre ei acceptau modelul în aprilie 2020. 43%, în martie 2021. Iar previziunile pe 2023 sunt că 72% din oamenii de afaceri vor să implementeze munca hibridă pentru angajații lor.

Într-o altă ordine de idei, noua cercetare arată și ce urmăresc oamenii de afaceri pentru următorii trei ani. 33% dintre ei vor îmbunătățirea experienței angajaților; 30%, crearea și menținerea unei culturi pozitive la serviciu; 27%, obținerea unei colaborări corecte. 78% dintre oamenii de afaceri intervievați susțin că vor crește investițiile în instrumente de videoconferință; 70%, în instrumente care duc la productivitate și colaborare; 68%, în instrumente de implicare a angajaților.

*Imagine de rabkina de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore