Romania in UK

Profesorii din UK anunță greve

Sindicatul National Union Education (NUE) anunță că dascălii din Anglia și Țara Galilor intră în grevă timp de șapte zile în februarie și în martie. Principala lor nemulțumire este legată de cuantumul salariilor, care nu a crescut, în ciuda inflației de peste 10 procente, cea mai mare din ultimii 40 de ani.

Există un program al mișcărilor de protest. Nu toate școlile vor intra în grevă simultan peste tot în Regat. Un program va fi făcut public. Ce se știe deocamdată este că în prima zi de grevă, 1 februarie, sunt implicate 23.400 de şcoli din Anglia şi Ţara Galilor.

Decizia de a intra în grevă a fost luată în urma unui vot al membrilor sindicatului. În Anglia, peste 90% dintre dascălii care au votat s-au declarat în favoarea grevei. Sindicatul punctează, pe Twitter: ”Aceasta este o decizie cu adevărat dificil de luat de către membrii noştri. Ei nu vor să intre în grevă. Ei vor să fie în clase, să facă ceea ce fac mai bine, să înveţe şi să încurajeze copiii şi tinerii. Însă este ultimul nostru recurs. Acest gest transmite un mesaj răsunător Guvernului: nu vom sta să asistăm la distrugerea educaţiei fără a rezista”. Sindicatul declară că este deschis la negocieri.

Grevele profesorilor se întâmplă simultan cu alte mișcări similar ale asistenților medicali, angajaților din transporturi, poștă, ambulanțieri. Regatul Unit este zguduit de greve de la finalul anului trecut.

*Imagine de Wokandapix de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore