Romania in UK

Două picturi murale din Belfast se luptă pentru premiul mondial de artă stradală

Lucrarea lui Kitsune Jolene „Când nu căutați” pentru festivalul Hit the North de anul trecut și pictura murală „Floarea soarelui pentru Ucraina” a legendei locale Emic au fost nominalizate la concursul care premiază cele mai bune opere de artă stradală din lume.  

Kitsune a crescut în orașul belgian Lokeren. Și-a pus amprenta în multe țări în ultimii ani, inclusiv în Portugalia, Dubai și Germania. Anul trecut, ea a creat „When you weren’t looking” în stilul ei tipic roz neon pe Queen Street din centrul orașului Belfast.

Emic, alias Eoin McGinn, a pictat „Floarea-soarelui pentru Ucraina”, un omagiu adus ucrainenilor strămutați din cauza invaziei Rusiei. Pictura murală a lui Emic este situată pe strada Harrow din zona Holylands din sudul Belfastului. Emic este artist stradal din 2013.

Tim Marschang, co-fondator și community manager al Street Art Cities, a declarat: „Am vizitat eu însumi Belfast anul trecut, după ce am fost invitat la festivalul Hit the North și am fost impresionat de cantitatea de artă stradală și de calitate pe care am găsit-o pe străzi”.

Street Art Cities, organizatorul concursului, a selectat timp de un an 100 de picturi murale din 92 de orașe, din 30 de țări.

Puteți vota și voi prin aplicația gratuită Street Art Cities. Votarea se încheie în 31 ianuarie.

*Imagine, Street Art Cities, „Floarea-soarelui pentru Ucraina”, Emic.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore