Romania in UK

Românii, pe primul loc la infracționalitate în UK

În premieră, românii reprezintă minoritatea din Regatul Unit cu cei mai mulți condamnați, relatează RFI. Statisticile din 2022 arată că 5.369 de români au fost condamnați în Marea Britanie. Asta îi plasează pe români pe primul loc în top, când vine vorba despre infractori din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

În total în Regatul Unit au fost condamnați pentru diverse infracțiuni, în 2022, 25.986 de cetățeni europeni, conform datelor Consiliului Național al Comisarilor șefi de Poliție (NPCC), obținute de RFI. După români, al doilea loc în clasament este ocupat de polonezi, care anul trecut erau primii. În 2022, 5.327 de polonezi au fost condamnați în UK. Pe locul al treilea sunt irlandezii cu 5.130. În 2021, polonezii erau pe primul loc, irlandezii pe locul al doilea, iar românii, pe locul al treilea. Au mai comis infracțiuni în UK în 2022 lituanienii – 1.677, portughezii – 1.508 și letonii – 1.072.

Nu sunt incluse în statistică infracțiunile pentru care s-au dat doar amenzi sau avertismente.

*Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore