Romania in UK

Dilemă în UK. Este în regulă să aducem dulciuri la birou? Marea controversă. Guvernul intervine.

Prăjiturile, dulciurile aduse de colegi la serviciu au devenit subiect de interes național în Marea Britanie.

„Dacă nimeni nu ar aduce prăjituri la birou, eu nu aș mai mânca prăjituri”. Asta spune Susan Jebb, Președintele Agenției britanice pentru Standardele Alimentare. Și este valabil și în cazul celorlalți, susține expertul, citat de Times. Ea compară dulciurile aduse de colegi la birou cu fumatul pasiv, scrie BBC. Jebb susține că ar fi bine ca toți colegii să se susțină unii pe alții și să decidă să nu mai aducă prăjituri la muncă.

Helen Wall, medic de familie, are altă părere. Ea spune că fiecare este reponsabil de propria sănătate: „Dacă cineva are o prăjitură lângă tine, nu trebuie să o mănânci, nu-i așa?” 

Lou Walker, autoarea unui raport despre aducerea prăjiturilor la birou, spune că studiul ei arată că oamenii nici nu-și doresc să aibă dulciuri la serviciu mereu. Walker punctează că acest gest, de a aduce ceva de mâncare la muncă și a-i servi pe colegi, era înainte ceva special, lucru care nu mai este valabil acum. Walker a declarat: „Este ceva foarte important în a împărți mâncare cu colegii. Dar acum se întâmplă în fiecare zi și asta înseamnă că nu mai este ceva special”.

Guvernul britanic a reacționat și el prin purtătorul de cuvânt din Downing Street: „Alegerea personală ar trebui să fie inclusă în abordarea noastră. Dorim să încurajăm un stil de viață sănătos și luăm măsuri pentru a combate obezitatea, care a costat NHS 6 miliarde de lire sterline anual. Cu toate acestea, modalitatea de a aborda această problemă nu este de a-i împiedica pe oameni să aducă ocazional bunătăți pentru colegii lor”. 

Datele din 2020 arată că 63% din adulții britanici cântăresc mai mult decât este considerat sănătos. Din ei, 35% sunt supraponderali şi 28%, obezi.

*Imagine de Jason Goh de la Pixabay

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore