Romania in UK

Mii de crabi și homari, morți pe coasta de NE a Marii Britanii. Nimeni nu știe de ce

Mai mulți profesori din Marea Britanie au făcut o cercetare amplă, pentru a descoperi de ce mii de crabi și homari au murit pe coasta de nord-est a Angliei din octombrie 2021 până acum.

Din păcate, studiul, comandat de Guvern, nu face lumină cauzei. Experții nu au reușit să identifice clar cauzele, scrie Rador. Specialiștii spun nu ar fi vorba despre contaminarea cu piridină, așa cum se gândiseră inițial. Nu s-au găsit dovezi nici că un nou agent patogen sau parazit ar fi responsabil. Și algele sau pierderea oxigenului din apă au fost excluse prin acest studiu. Experții atrag atenția că încă nu s-a făcut un studiu molecular complet.

Pescarii se plâng că sunt foarte afectați de moartea crustaceelor, câtă vreme capturile lor au scăzut chiar și cu până la 95% în ultima vreme.

Regiunea Teesside, unde se petrece fenomenul, este unul dintre „porturile libere”, unde Guvernul aplică scutiri de taxe și reduceri de tarife comerciale, cu scopul de a încuraja economia din zonă, dat fiind că este o regiune economică mai săracă.

*Imagine de ligiera de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore