Romania in UK

Sute de copii străini, dați dispăruți în Marea Britanie

200 de copii care au ajuns în Regatul Unit fără părinții lor și care au cerut azil în ultimul an și jumătate, sunt de negăsit. Asta a declarat în Parlament ministrul imigrației, Robert Jenrick.

Printre dispăruți sunt și 13 copii sub 16 ani, iar una dintre ei este o fată. Cei mai mulți dintre copii sunt de naționalitate albaneză (88%).

Jenrick a mai precizat că din iulie 2021 au fost 440 de cazuri de dispariție, în care cei care au solicitat azil nu au mai revenit la hotelurile la care erau cazați voluntar. Ministrul imigrației a punctat că la hotelurile unde sunt cazați copiii care cer azil sunt agenți de Securitate, pentru protejarea lor și a personalului și sesizarea oricărei activități suspecte.

Ziarul Observer a scris că are informații cum că tinerii sunt răpiți de bande criminale, unul dintre cazuri petrecându-se în fața unui hotel din Brighton, din sudul Angliei, conform informațiilor pe surse obținute de jurnaliști.

Poliția din Sussex a transmis că nu a înregistrat vreun dosar cu privire la un astfel de caz, dar că are informații cum că doi copii s-au urcat într-o mașină în fața unui hotel, în mai 2022. Polițiștii au declarat: „Vehiculul a fost oprit pe M25 și doi bărbați au fost arestați sub suspiciunea de intenție de a comite trafic de persoane. Trei tineri pasageri au fost luați în grija Ministerului de Interne”.

*Imagine de Joshua Choate de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore