Romania in UK

UK, UE și SUA, sancțiuni împotriva Iranului

Iranul este sancționat de comunitatea internațională, după execuţia unui fost adjunct al Ministerului Apărării de la Teheran, Alireza Akbari, cetăţean britanic şi iranian, care a fost spânzurat ca urmare a unei acuzații de spionaj în favoarea Marii Britanii.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a interzis accesul şi a blocat activele mai multor oficiali iranieni. Printre ei, și Ahmad Fazelian, adjunct al procurorului general al Iranului. Mai mulți oficiali din domeniul securității sunt pe lista de persoane asupra cărora s-au instituit sancțiuni.

Reuters scrie că Washingtonul a sancţionat Fundaţia Cooperatistă a Corpului Gardienilor Revoluţiei, un conglomerat economic al oficialilor de rang înalt.

Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva a patru comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei, a douăsprezece unităţi din acest corp militar de elită al regimului islamic de la Teheran și a ministrului iranian al tineretului şi sportului.

Comunitatea internațională acuză Iranul de reprimarea manifestaţiilor antiguvernamentale şi de încălcarea drepturilor omului.

*Imagine de jorono de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore