Romania in UK

Transilvania din România – povestea singurului magazin românesc din Palermo

Dorul de gusturile românești i-a determinat pe Carmen și pe Cătălin să deschidă primul magazin românesc din Palermo. Se întâmpla în urmă cu 15 ani. De atunci, cuplul de români a deschis câte un nou magazin în fiecare an, în șase orașe din Sicilia, unde sunt comunități mari de români. De asemenea, a creat și manageriază singurul depozit cu produse românești de pe insula italiană.

În diaspora, un magazin cu produse tradiționale este mult mai mult decât un loc în care se vând mâncăruri și dulciuri din România. Este colțișorul de acasă, reperul, locul în care românii aud o vorbă bună, pe limba lor. Este, bineînțeles, și locul din care își cumpără bunătățile românești: de la cârnați și salamuri, la varză murată pentru sarmale și carne de mici până la pufuleți, pufarine, eugenii și halva.

Echipa RUK a mers în ”Transilvania”, magazinul românesc din Palermo, și a stat de vorbă cu patronii, angajații, clienții. Le-a aflat poveștile, temerile, grijile. Le descoperiți și voi în reportaj.

*Materialul este filmat și editat de The World On Wave. https://youtube.com/c/theworldonwave

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore