Romania in UK

Secretarul de stat din Irlanda de Nord este acum în vizită oficială în America

Este prima vizită oficială a Secretarului Irlandei de Nord în Statele Unite ale Americii.

Deputatul Chris Heaton-Harris va fi în SUA cinci zile și va vizita Washington D.C., Boston și New York. El se va întâlni cu Joe Kennedy III, prima lor întâlnire în persoană de la numirea sa ca trimis special al SUA în Irlanda de Nord pentru afaceri economice. Cei doi vor discuta despre viitorul eveniment de comerț și investiții din Irlanda de Nord și alte proiecte și oprtunități de afaceri, investiții, comerț.

Secretarul Heaton-Harris are programte întâlniri cu oameni cheie din Departamentul de Stat, Consiliul Național de Securitate, membri ai congresului, organizații și consilii de afaceri și comerciale și Comitetul ad-hoc pentru a proteja Acordul de Vinerea Mare – ca parte a angajamentului de rutină dintre SUA și Marea Britanie în problemele Irlandei de Nord.

Heaton-Harris speră ca, prin această vizită, să consolideze parteneriatul deja puternic dintre SUA și Irlanda de Nord și să genereze oportunități de investiții.

Înainte de a pleca spre Washington, Heaton-Harris a spus:

”Sunt încântat să mă întâlnesc personal cu părțile interesate din SUA, pentru prima dată în calitate de secretar de stat pentru Irlanda de Nord. SUA au fost esențiale în sprijinirea Irlandei de Nord. Apreciez foarte mult parteneriatul nostru și aștept cu nerăbdare să ne aprofundăm colaborarea, în special în domeniile comerțului și investițiilor. Printr-o agendă încărcată de întâlniri cu reprezentanții de afaceri și guvernamentali, voi crește gradul de conștientizare cu privire la oferta Irlandei de Nord ca un loc minunat pentru a trăi, a lucra și a face afaceri și voi încuraja continuarea oportunităților comerciale și de investiții din SUA.

* Imagine, Facebook Chris Heaton-Harris.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore