Romania in UK

Ministrul britanic al Apărării: ”Londra nu mai este capabilă să trimită la război nici măcar o divizie de 10.000 de militari”

Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, susține că forțele armate britanice au fost golite de substanță, scrie The Times. Oficialul a declarat: „Nu suntem capabili de decenii să desfășurăm o divizie care să lupte într-un război. Golirea de substanță constantă ce a avut loc sub guvernele laburiste și primele guverne conservatoare au lăsat ministerul Apărării cu goluri și lipsuri în ceea ce privește capabilitățile”.

În 2021 Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord avea 18 mii de infanteriști, scria UK Defence Journal, revista oficială a forțelor armate britanice.

De menționat este și că generalul sir Patrick Sanders, șeful Statului Major General de la Londra, a declarat săptămâna trecută că decizia guvernului lui Rishi Sunak de a dona 14 tancuri Challenger 2 Ucrainei ar putea să pună în pericol angajamentele Regatului Unit în fața Organizației Nord Atlantice.

Guvernul se pregătește acum pentru dezbaterile privind bugetul pe 2023. Ministrul britanic a anunțat în septembrie că ar urma ca Londra să crească cheltuielile militare cu alte 52 de miliarde de lire sterline până în 2030. Decizia a venit ca urmare a războiului din Ucraina. Ben Wallace declara în septembrie: „Departamentul meu a fost atât de obişnuit timp de 30 sau 40 de ani să se apere împotriva reducerilor sau să împace reducerile cu luptele moderne, încât va trebui să se obişnuiască cu o cultură complet diferită, şi anume că vom creşte, ne vom schimba”.

*Imagine de Rozbooy de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore