Romania in UK

Militari, mobilizați pentru înlocuirea greviștilor din Sănătate și Poliție

În jur de 1.200 de militari au fost mobilizați în Marea Britanie pentru a putea asigura munca ambulanțierilor și a polițiștilor de frontieră care intră în grevă, anunță AFP. De asemenea, peste o mie de funcționari vor fi mobilizați. Este comunicatul Guvernului la începutul unei noi săptămâni în care se anunță greve în mai multe domenii.

Amiralul Sir Tony Radakin, șeful statului major al apărării, a declarat pentru The Telegraph: „Nu suntem o capacitate de rezervă. Suntem ocupaţi şi facem multe lucruri în numele naţiunii. Trebuie să ne concentrăm asupra rolului nostru principal”.

Pe fondul unei inflații mai mari de 10% și a scăderii serioase a puterii de cumpărare, britanici din mai multe domenii au anunțat că intră în grevă. Cer salarii mai mari, condiții mai bune de muncă. Printre domeniile afectate, chiar acum, înainte de sărbători, se numără: sănătatea, transporturile, poșta, poliția.

*Imagine de Pfüderi de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore