Romania in UK

Asistenții din UK, din nou în grevă. Britanicii îi susțin

Asistenții medicali au fost azi din nou în grevă, după mișcarea similară de joi, care a fost prima astfel de acțiune în 106 ani de la existența sindicatului. Asistenții cer salarii mai mari față de creșterea de doar 4 procente anunțată de Guvern pentru acest an.

Un studiu al YouGov publicat duminică în Sunday Times arată că aproape două treimi dintre englezi susțin greva asistenților medicali și jumătate greva ambulanțelor, față de 37% care sunt de acord cu greva lucrătorilor feroviari.

Premierul, aflat într-o vizită în Letonia, a reiterat că abordarea aleasă de guvernul pe care îl conduce este responsabilă și corectă. Între timp, Executivul este acuzat din mai multe părți. Reprezentanții sindicatelor asistenților spun că membrii Guvernului nu comunică de fapt cu ei, nu sunt dispuși să negocieze și văd salariile ca pe un subiect tabu.

Chiar și unii parlamentari din partidul prim-ministrului au sugrat Guvernului să schimbe abordarea, să înceapă să poarte un dialog constructiv și să ia în calcul mai multe variante. Guvernul, însă, nu pare dispus să facă pași în spate.

*Imagine de Darko Stojanovic de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore