Romania in UK

Copil dus de trei ori la spital, în Belfast, înainte să moară din cauza streptococului A

Stella-Lily McCorkindale, în vârstă de cinci ani, a devenit al nouălea copil din Marea Britanie care a murit ca urmare a infecției cu streptococul A. Fata s-a simțit rău pe 26 noiembrie și a pierit două zile mai târziu.

Robert McCorkindale, tatăl fetei, crede că fata ar mai fi avut două zile de luptă în plus dacă spitalul A&E, din Belfast, Irlanda de Nord, ar fi luat măsuri mai repede. Tatăl povestește că și-a dus fiica la spital de trei ori înainte să ajungă să fie internată la Terapie Intensivă. Ar fi trebuit, spune el, să o testeze imediat pentru streptococul A.

Robert McCorkindale a zis că prima dată a dus-o la Spitalul Regal pentru Copii Bolnavi din Belfast pe 28 noiembrie și a trebuit să o ducă direct înăuntru pentru că se simțea prea rău pentru a merge. Totuși medicii au spus doar că are nevoie de electroliți pentru hidratare. A urmat încă o vizită la spital, unde un alt medic a făcut cam același lucru ca primul. Până pe 30 noiembrie starea lui Stella-Lily s-a deteriorat grav. La a treia plimbare la spital un doctor a cerut să i se facă fetei analize și au descoperit că este prea târziu pentru a se mai putea interveni.

În 30 noimebrie, cea mică a spus: „mami, simt că mor”.

Tatăl Stellei- Lily a spus că după ce a fost depistată, medicii de la Terapie Intensivă au făcut totul să-i ajute fiica. Din păcate, însă, nimic nu a mai funcționat.

*Imagine, Belfast Telegraph.

*România în UK este un proiect Belfast Intercultural Romanian Community, sprijinit și finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului României.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore