Romania in UK

39 de oameni arestați pentru violență asupra femeilor în Irlanda de Nord

În doar 24 de ore, Poliția a arestat 39 de persoane acuzate de abuz domestic asupra fetelor și femeilor. Suspecții sunt cercetați pentru infracțiuni precum: violență, încălcări ale ordinelor de protecție, infracțiuni sexuale, amenințări.

O parte dintre cei care ajuns acum în custodia poliției sunt oameni care se tot sustrag de forțele de ordine. Alții au comis infracțiunile chiar în timpul derulării acțiunii speciale.

18 arestări au fost făcute în zona Derry/Strabane, 13, în Zona de Sud și opt în Belfast.

Zero toleranță pentru agresori

Poliția transmite un mesaj de zero toleranță pentru abuzatori. „Vrem ca cei care vizează femeile și fetele din Irlanda de Nord să știe că îi urmărim activ. Peste 20% dintre infracțiunile raportate la poliție în fiecare an au o motivație domestică. Am răspunde la un apel cu o motivație domestică aproximativ la fiecare 16 minute – este o cantitate imensă de resurse, dar este și o prioritate strategică uriașă, punem accent pe asta”, a declarant detectivul PSNI Lindsay Fisher.

Detectivul a venit cu un mesaj pentru victime: „Aveți încredere, ridicați telefonul și raportați la poliție, răspundem în fiecare zi, dar aceasta a fost o oportunitate de a le face cu adevărat clar acelor făptași că nu se vor putea sustrage de poliție.”, dar și cu unul pentru suspecți: „Vom continua să vă căutăm, vom continua să urmărim liniile active de anchetă și vă vom aduce în custodie”.

Ce fac dacă sunt victima unui abuz

Dacă aveți nevoie de sprijin sau sfaturi, contactați linia de asistență pentru abuzuri domestice și sexuale. Linia de asistență este deschisă femeilor și bărbaților afectați de abuz domestic și sexual. Un serviciu telefonic gratuit este disponibil 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an la 0808 802 1414.

Puteți găsi sprijin și la grupurile locale de ajutor pentru femei, www.womensaidni.org/get-help/local-groups, precum și de la Proiectul de consiliere pentru bărbați (028 9024 1929 sau 028 7116 0001).

*Imagine de Alexa de la Pixabay.

*Un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore