Romania in UK

Al treilea Crăciun în spital, din cauza Covid

Steve Laviniere, în vârstă de 59 de ani, din Marea Britanie, este internat în spital, bolnav de Covid, de peste doi ani. A bătut recordul pentru cea mai lungă spitalizare din cauza Sars Cov-2. 

Bărbatul, DJ foarte cunoscut, a luat Covid la un concert în Madrid. A fost internat în martie 2020. Boala i-a afectat tot corpul. Organele au început să-i cedeze pe rând. A avut insuficiențe respiratorii și inflamații la nivelul creierului. Steve Laviniere a suferit o afecțiune neurologică rară, numită leucoencefalită hemoragică acută. A avut nevoie de îngrijire în permanență în ultimii doi ani și jumătate. Nu poate să meargă sau să mănânce singur. Este hrănit printr-un tub.

Fratele lui geamăn, Bobby, care l-a însoțit la evenimentul din Madrid, unde s-a îmbolnăvit și el, a avut nevoie de spitalizare, dar și-a revenit complet în două luni. Acum speră ca fratele lui să poată să se întoarcă acasă în 2023. Oricum, Bobby este optimist. Spune că un om cu leucoencefalită hemoragică acută trăiește în general maximum o săptămână. Reușita fratelui său i se pare un adevărat miracol.

*Imagine de Dmitriy Gutarev de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore