Romania in UK

UK le dă bani britanicilor care fac economie la electricitate. Pene de curent. Temeri de colaps

O pană de curent a avut loc în sudul Regatului, iar Marea Britanie a fost obligată să ceară de urgență ajutor Europei. Au crescut importurile din Țările de Jos prin cablurile submarine și s-au redus exporturile de curent către Franța, relatează The Times.

Phil Hewitt, de la firma de consultanță EnAppSys, a spus că astfel de ajutor nu este comun. Are loc în principiu de câteva ori pe an, iar soluții ar exista. Expertul susține că nu se investește suficient în capacitatea de transport. Dacă instalațiile de transport ar funcționa corespunzător un astfel de incident ar fi putut fi evitat prin direcționarea unui flux din nord spre sud.

Se întâmplă chiar în timp ce Guvernul a creat o schemă prin care îi plătește pe consumatorii care decid să nu consume în orele considerate de vârd. Astfel, Guvernul le dă oamenilor bani dacă își opresc mașinile de spălat rufe, vase, chiar și becurile. Un milion de familii și proprietarii de mici afaceri s-au înscris deja în program.

*Imagine de Alexandra_Koch de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore