Romania in UK

UK, gata să sprijine orice țară care vrea să trimită Ucrainei avioane de luptă

Premierul Rishi Sunak a declarat că Regatul Unit al Marii Britanii este pregătit să ajute și să susțină orice țară occidentală care este dispusă să trimită în Ucraina avioane de vânătoare, transmite Reuters. Prim-ministrul britanic a făcut declarația la Munchen, la Conferința de Securitate.

Rishi Sunak a spus: ”Furnizăm bucuroși asistență oricărei țări capabile să îi livreze Ucrainei avioane de vânătoare chiar acum. Regatul Unit este gata să sprijine și acele țări”.

Premierul de la Londra nu a exclus varianta ca Regatul Unit să furnizeze avioane Ucrainei, dar nu a venit cu o promisiune în sensul ăsta.

Săptămâna trecută, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut o vizită în Londra, iar Ministerul Apărării Britanic a anunțat că UK îi va antrena pe soldații ucraineni să piloteze avioane la standardele Organizației Nord Atlantice.

Deja soldații ucraineni sunt antrenați în Marea Britanie, pentru a face față agresiunii Rusiei, începute acum aproape un an. Ben Wallace, Secretarul britanic al Apărării spune că britanicii îi învață pe ucraineni să lupte în stil ”mai vestic” cu mai puțină muniție. Wallace a declarat: ”Ucraina folosește cantități uriașe de muniție pentru a se apăra. De aceea îi antrenăm să lupte într-un mod occidental. Modelul de luptă rusesc sau sovietic constă într-un baraj masiv de artilerie cu muniție grea și niciodată nu ne-am organizat așa să luptăm în NATO”.

* Imagine, Facebook Rihi Sunak.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore