Romania in UK

Un britanic de 20 de ani a murit din cauza unei bacterii carnivore

Luke Abraham, în vârstă de 20 de ani, fotbalist amator în Regatul Unit, a murit la finalul anului trecut, pe masa de operație. Acum s-au aflat mai multe despre motiv.

Băiatul a acuzat inițial dureri de gât. A mers la medical de familie și i s-a prescris tratament pentru amigdalită. La câteva zile, însă, au început să-l doară picioarele. Băiatul a mers la spital alături de părinții lui, dar a fost trimis repede acasă, deși tot nu se simțea bine. Durerile i s-a amplificat mai ales la fesa stângă. Luke Abraham a ajuns să nu se mai poată ridica din pat, iar atunci părinții lui au sunat ambulanța.

Când au ajuns paramedicii, băiatul era într-o stare foarte proastă. Ritmul cardiac și temperatura erau scăzute.

La spital medicii au pus un diagnostic rar, infecție cu o bacterie carnivorvă.  Doctorii i-au dat șanse de 50% de supraviețuire. Mama băiatului a povestit: „Am fost șocați, dar ne-am gândit: «îl pot salva». Ne-am pus încrederea în ei. Ne-au spus că ar putea fi nevoie să-i amputeze un picior”.  Lui Luke Abraham i s-a amputat piciorul stâng, dar deja era prea târziu. A făcut septicemie și a murit.

*Imagine de David Mark de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore