Romania in UK

Românii din UK trimit cei mai mulți bani acasă

Aproape 900 de milioane de euro. Atât au transferat românii din Regatul Unit către rudele din România în primele opt luni ale anului. Asta arată datele Băncii Naționale a României.

Marea Britanie a urcat pe primul loc în top, după ce, în primele patru luni ale anului, era clasată de locul al doilea, după Germania. Acum pozițiile s-au inversat. Românii care trăiesc în Germania au trimis acasă 796 de milioane de euro, față de 897 de milioane de euro transferați de cei din UK.

Una dintre ele mai mari comunități de români din diaspora este în Regatul Unit. În 2021 erau înregistrați 539 de mii de români, comunitatea plasându-se astfel de locul al patrulea în topul minorităților din UK.

În total românii din diaspora au trimis acasă în jur de 4 miliarde de euro din ianuarie până în august, cu 200 de milioane de euro mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Românii din Italia au trimis circa 617 milioane de euro. Cei din Spania, 310 milioane de euro.

Economiștii spun că banii veniți din diaspora ajută la stabilitatea leului românesc. În plus, sprijină economia națională, contribuie la creșterea consumului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore