Romania in UK

Copiii români din Belfast, întâlnire cu Ambasadorul României la Londra

Cum arată, cum funcționează un consulat? Care sunt atribuțiile ambasadorilor și ale consulilor? Cum te descurci într-un oraș mare, ca Manchester? Sunt doar câteva dintre întrebările la care copiii români din Belfast au acum răspuns.

Dialog educațional Școlile Românesti Nicolae Iorga UK

Un grup de 15 copii și părinți români care trăiesc în Belfast, Irlanda de Nord, și care participă la cursurile Școlii Românești Nicolae Iorga din Belfast, au văzut cum arată sediul Consulatului General al României la Manchester, în condițiile în care nu există niciunul în Irlanda de Nord. Au avut onoarea de a face cunoștință cu Ambasadorul României la Londra, Excelența sa, Laura Popescu, și cu Andreea Berechet, Consul General. S-a întâmplat la Manchester, în cadrul întâlnirii Școlilor Românești Nicolae Iorga din Liverpool, Birmingham, Peterborough și Manchester. Copii, părinți și coordonatori ai școlilor s-au reunit pentru a discuta despre dificultățile pe care le întâmpină în desfășurarea activității, despre soluții și planuri de viitor, despre metode prin care colaborarea cu ambasada poate fi consolidată.

Coordonatorii școlilor românești Nicolae Iorga din UK s-au bucurat de felicitările primite din partea ambasadorului, care a spus că eforturile școlilor sunt impresionante. De asemenea, i-a încurajat pe copii să nu renunțe la limba maternă și că continue eforturile pentru a o învăța.

Ziua încoronării – Istoria României, prezentată copiilor români din UK

Membrii școlilor de limbă română din Marea Britanie și Irlanda de Nord au avut, de asemenea, bucuria de a participa, la Consulatul General al României la Manchester, la deschiderea expoziției ”People to Culture, Culture to History in Coronation Day – Oameni, Cultură, Istorie de Ziua Încoronării”, un simpozion despre evenimentul încoronării. De asemenea, au fost prezentate 20 de panouri și fotografii despre personalitățile care au făcut posibil acest fapt istoric. Proiectul a fost realizat de Learning and Development Multicultural Centre cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Tabăra Școlii Românești Nicolae Iorga Belfast la Manchester 10-13 noiembrie 2022

Pentru copiii care participă la evenimentele și cursurile organizate de Școala Românească Nicolae Iorga din Belfast, excursia la Manchester a fost un prilej de a cunoaște un oraș nou, de a învăța cum să se descurce în trafic, cu mijloacele de transport în comun. Copiii, părinții și coordonatorii au stat în Manchester trei zile, o tabără organizată și plătită de Școala Românească. Activitățile celor mici au fost diverse, fiecare urmărind un scop precis. Cei mici au mai vizitat standul de carte românească de la Biblioteca Centrală din Manchester, au mers la Târgul de Crăciun din oraș, care abia s-a deschis, au mers într-un parc de distracții.

În plus, au locuit împreună într-o casă. Li s-a alocat un buget și au învățat să-l administreze, au gătit împreună, s-au jucat. S-au întors acasă, în Belfast, cu multe informații noi, cu o experiență aparte, despre care vor discuta cu trainerii lor în cadrul Școlii Românești Nicolae Iorga, Belfast.

Școlile Românești Nicolae Iorga din UK funcționează cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului României.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore