Romania in UK

Prima Doamnă a Ucrainei, aplaudată în UK

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean, a participat la o recepție pentru lupta împotriva violenței asupra femeilor, eveniment organizat la Palatul Buckingham de Regina Consoartă a Marii Britanii, Camilla.

Prima doamnă a Ucrainei a vorbit despre abuzurile sexuale comise de soldații ruși în Ucraina. Procuratura din Kiev investighează peste o sută de astfel de cazuri, dar numărul lor real ar fi mult mai mare. Olena Zelenska a spus că soldații ruși agresează și violează femei ucrainence în mod sistematic.

Soția lui Volodimir Zelenski a comparat ce se întâmplă acum în Ucraina cu raidurile aeriene ale naziștilor asupra Regatului Unit, în Al Doilea Război Mondial. Ea a spus: „Ucrainenii trec acum printr-o teroare care ar putea rezona cu istoria voastră. Insula voastră a supraviețuit unor raiduri aeriene identice cu cele prin care Rusia vrea să îngenuncheze poporul nostru. Nu v-ați predat și nu ne vom preda nici noi. Dar victoria nu este singurul lucru de care avem nevoie. Avem nevoie de dreptate. Iar când sirenele acestui război vor fi reduse la tăcere, când ocupanții vor fi alungați de pe pământul ucrainean, când poporul nostru se va putea întoarce acasă, lumea va putea mulțumi Marii Britanii nu numai pentru că a ajutat la oprirea răului pe câmpul de luptă, ci și pentru că a ajutat la restabilirea dreptății prin condamnarea și pedepsirea acestui rău. Cred că se va întâmpla, mulțumesc!”.


*Imagine de Profimedia.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore