Romania in UK

50 de solicitanți de azil în UK au venit cu difterie, de câteva ori mai mulți față de anii trecuți

Autoritățile sanitare din Marea Britanie au anunțat că anul acesta a crescut numărul de cazuri de difterie în rândul celor care solicită azil în Regat.

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a transmis că de la începutul anului până la 25 noiembrie s-au înregistrat aproximativ 50 de cazuri de difterie printre cei care au vrut să intre în Marea Britanie. Asta în condițiile în care media ultimului deceniu s-a situat între 2 și 11 cazuri pe an.

Trish Mannes, directoare în cadrul UKHSA, a declarat: „Pentru a limita riscul de transmitere a difteriei în centrele unde sunt găzduiţi solicitanţii de azil, UKHSA recomandă în continuare persoanele care sosesc la Centrele de Recepţie şi care au plecat mai departe recent să primească un vaccin antidifteric şi tratament preventiv”. Autoritățile au punctat că nu există deocamdată risc de transmitere la nivelul publicului larg.

Difteria este o boală infecţioasă care afectează căile respiratorii superioare şi ocazional pielea. Anglia a introdus în 1942 un program de imunizare împotriva difteriei.

*Imagine de Mohamed Hassan de la Pixabay.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore