Romania in UK

Previziune: în 2023, britanicii vor avea salarii ca în 2006. Imigranții, marea speranță a economiei

Raportul PwC spune că datele economice arată că la anul salariul mediu al britanicului va ajunge la cel din 2006, relatează CNN.

Totuși, sunt și predicții optimiste. Experții cred că peste 300.000 de oameni ar putea să-și găsească loc de muncă în 2023.

PwC susține că imigranții sunt cei care ar putea contribui direct la creșterea produsului intern brut cu un procent, deși în ansamblu economia se contractă. Jake Finney, economist PwC, a transmis printr-un comunicat: „În ciuda unei economii în contracție, UK rămâne o destinație atractivă pentru lucrători”. 1,1 milioane de străini au ajuns în Regat în 2022, o cifră record. 140 de mii dintre ei, prin programele de relocare pentru ucraineni, afgani și oamenii din Hong Kong.

Barret Kupelian, economist senior la PwC, a spus: „2022 a fost, în mod evident, un an extrem de provocator pentru economia Marii Britanii și nu este surprinzător că aceste vânturi răcoroase vor continua pe tot parcursul anului 2023”.

*Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore