Romania in UK

Premiu pentru un film al unui bărbat cu dizabilități din Irlanda de Nord

Conor McGinnity, un tănăr care lucrează și locuiește în Derry, a câștigat premiul Top 5 Place la categoria Documentare internaționale a Festivalului de scurtmetraje Focus on Ability 2022.

Scurtmetrajul – „Povestea lui Conor – Making it Work” arată cum este să trăiești cu un dizabilități cognitive și cum reușești să duci o viață cât se poate de normală, cu un loc de muncă cu sprijinul Mencap NI.

Au fost 126 de scurtmetraje înscrise în Categoria Internațională.

Conor lucrează la magazinul Primark din Derry, unde lucrează ca asistent de vânzări, ajutând clienții și colegii deopotrivă. În film, Conor a spus: „Făcând parte din echipa Primark îți oferă satisfacție la locul de muncă. Îți permite să-ți câștigi propria libertate. Îți permite să faci propriile alegeri, să faci cea mai bună treabă pe care o poți face, în loc de ceea ce oamenii îți pot spune să faci.”

Săptămâna trecută primarul din Derry și Strabane, consilierul Sandra Duffy, i-au oferit lui Conor un certificat special pentru a marca realizarea sa internațională. Duffy a spus: „Am fost încântată să îi urez bun venit lui Conor și familiei sale în Guildhall pentru o recepție oficială în semn de recunoaștere pentru toată munca sa incredibilă din ultimele luni. Aș dori să-l felicit oficial pe Conor pentru toate realizările sale fantastice, nu numai că a făcut parte din acest scurtmetraj uimitor, ci și a fost unul dintre Top 5 scurtmetraje vizionate la categoria Documentar internațional la Festivalul de scurtmetraje Focus on Ability. 2022 și cred că a lui a fost singura intrare din Irlanda de Nord. Aceasta este cu siguranță o realizare de care ar trebui să fii foarte mândru”.

*Imagine de Martin McKeown. Derrynow.com

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore