Romania in UK

Mare atenție! Cod galben de gheață în Irlanda de Nord

Meteorologii au emis o atenționare de gheață care vizează toată Irlanda de Nord. Avertizarea începe de astăzi, de la ora 03:00 după-amiază și este valabilă până mâine la ora 11:00 dimineața.

Sunt așteptate și ninsori. De asemenea, ar putea să apară lapoviță în anumite zone.

Un purtător de cuvânt al Met Office a declarat: „Averse ocazionale vor duce la formarea de gheață. Averse, în principal, de ploaie sau lapoviță în jurul coastei de nord și pe coasta de est joi dimineață, dar în caz contrar cad sub formă de zăpadă cu acumulări de 1. la 3 cm în câteva locuri.”

În ce privește temperaturile, azi-noapte a fost cea mai rece noapte a anului de până acum în Irlanda de Nord. Termometrele au arătat -10°C  în Castlederg din County Tyrone. În același oraș s-a înregistrat de altfel cea mai scăzută temperatură în Irlanda de Nord, -18,7°. S-a întâmplat în iarna lui 2010.

Până vineri sunt așteptate temperature extrem de scăzute. Duminică însă temperaturile vor fi de două ori mai ridicate.

Autoritățile s-au pregătit pentru valul de vreme rea. Săptămâna trecută, Departamentul pentru Infrastructură a declarat că are aproximativ 300 de angajați și 130 de autospeciale cu sare disponibile pe drumurile principale. 12 freze de zăpadă specializate, de asemenea, disponibile pentru a fi instalate, dacă este necesar.

Colin Sykes, director de întreținere a activelor rutiere, a declarat: „În fiecare an, operațiunile noastre de serviciu de iarnă rămân în vigoare din octombrie până în aprilie pentru a ne asigura că 7.000 de kilometri din rețeaua de drumuri în programul de sărare rămân deschiși”.

*Imagine de Ioannis Ioannidis de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore