Romania in UK

Patru migranți au murit azi-noapte în Canalul Mânecii

Patru persoane au murit după ce o barcă de migranți a întâmpinat dificultăți în traversarea Canalului Mânecii în jur de trei dimineața. Este și ora la care autoritățile au fost alertate că sunt probleme cu o barcă mică în largul coastei Dungeness, la 30 de mile vest de Dover, scrie BBC.

Operațiunea de căutare și salvare este în continuare în desfășurare în apele dintre Kent și Franța, în condiții de îngheț. Garda de coastă din Marea Britanie, Marina Franceză, RNLI și o ambulanță aeriană au fost trimise pentru a ajuta. Au fost implicate și o barcă de pescuit în zonă și elicoptere de pază de coastă de la Lydd și Lee pe Solent. Serviciul de Ambulanță al Coastei de Sud-Est a declarat că a fost sunat în urma raportărilor despre incident și a trimis echipaje la Dover, în Kent, pentru a ajuta la operațiune.

În jur de 43 de persoane ar fi fost salvate și peste 30 salvate din apă.

Ministrul de interne Suella Braverman a transmis condoleanțe și a adăugat că: „Acestea sunt zilele de care ne temem”. Prim-ministrul Rishi Sunak și-a exprimat și el tristețea pentru „pierderea tragică de vieți omenești”.

*Imagine de Hasan Çilingir de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore