Romania in UK

Politica de reciclare, motiv de disensiuni în Scoția

Secretarul scoțian Alister Jack a cerut guvernului scoțian să-și regândească politica emblematică de reciclare. El a spus că schema de returnare a depozitelor ar trebui să fie întreruptă, după ce oamenii de afaceri și-au exprimat îngrijorarea cu privire la costurile implicate de înființarea acesteia.

Este vorba despre inițiativa concepută pentru a stimula reciclarea, printr-un depozit de 20 de lei pe sticle și cutii de băuturi de unică folosință.

Ministrul Economiei Circulare, Lorna Slater, a insistat că „va avea succes” și se va lansa în august, așa cum era planificat.

Dar criticii din industrie se tem că va perturba comerțul, va crește prețurile și va reduce opțiunile.

De cealaltă parte, Jock susține că guvernul scoțian ar trebui să aștepte să se creeze o politică unitară la nivelul întregului Regat. El a declarat pentru Scottish Mail: „Introducerea unui sistem de returnare a depozitului este o lucrare dificilă și complexă. Ultimul lucru pe care vrem să-l facem este să ne grăbim în acest lucru și să provocăm dificultăți inutile afacerilor din Scoția, mai ales atunci când mulți se recuperează încă de efectele pandemiei de Covid și trebuie să facă față costurilor crescute din cauza războiului din Ucraina. Nu este prea târziu să ne gândim din nou și, prin urmare, fac apel la guvernul scoțian să-și întrerupă schema și să colaboreze cu noi pentru a proiecta un sistem care să funcționeze pentru întregul Regat”.

Schema gândită de Scoția a fost prima dată luată în calcul în 2017. A fost amândată în iulie 2022, din cauza efectelor epidemiei de Covid 19. Noul termen limită pentru implementarea politicii este august anul acesta.

*Imagine de Hans de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore