Romania in UK

Presupusă fostă amantă a lui Putin, sancționată de UK

Svetlana Krivonogih este pe nouă listă de sancțiuni a Regatului Unit al Marii Britanii. Femeia lucra ca menajeră în anii 90, înainte să îl cunoască pe Putin. Iar presa rusească de investigații spune că Luiza, fiica Svetlanei, este copilul lui Putin.

Svetlana Krivonogih s-ar fi îmbogățit după ce Vladimir Putin a ajuns președintele Rusiei. Renumitele dezvăluiri Pandora Papers, făcute publice în 2021, arată că femeia a dobândit mai multe proprietăți, după anul 2000. Pe listă se numără  apartament de lux la Monaco. Krivonogih a devenit și acționară la Bank Rossyia, are un pachet de acțiuni la National Media Group, o publicație pro-războiul dus de Putin în Ucraina, a transmis Ministerului britanic de Externe.

Și fosta soție a lui Putin este pe noua listă a Marii Britanii. Un alt individ sancționat de Regatul Unit este Boris Titov, comisarul prezidențial pentru drepturile antreprenorilor din Rusia.

Printre entitățile sancționate despre care Regatul Unit consideră că au legături sau susțin invazia rusă sunt companii care produc drone, piese pentru elicoptere și programe informatice din domeniul aviației.

James Cleverly, ministrul britanic de Externe a declarat: „Sunt determinat, în conformitate cu legile noastre, ca Rusia să nu aibă acces la activele pe care le-am înghețat până când va opri, o dată pentru totdeauna, amenințările la adresa suvernaității și integrității teritoriale ale Ucrainei”.

*Imagine de Michael Siebert de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Taguri:

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore