Romania in UK

Poliția de frontieră, în grevă

Astăzi, polițiștii de frontieră din cadrul sindicatului Public and Commercial Services (PCS) nu au mers la serviciu. A fost prima zi de grevă. Întreaga mișcare va dura opt zile și va viza mai multe aeroporturi mari din Regat, printre care Heathrow şi Gatwick din Londra, Birmingham, Cardiff, Glasgow, Manchester, dar şi în portul Newhaven.

Pentru a nu fi perturbată activitatea aeroporturilor, mai ales în această perioadă, a Sărbătorilor de iarnă, Guvernul a mobilizat militarii, care au mers la lucru în timpul grevei polițiștilor de frontieră.

Polițiștii de frontieră vor salarii mai mari. Mark Serwotka, secretarul general al sindicatului, a declarat: „Salariul mediu anual este de 23.000 de lire. Circa 40.000 de membri de sindicat sunt nevoiţi să apeleze la băncile de alimente. Sunt lucrători săraci. Or, răspunsul guvernului este o ofertă de mărire cu 2% a salariilor”.

*Imagine de Anja de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore