Romania in UK

Aproape de două ori mai multe abuzuri în familie raportate înainte de sărbători anul acesta față de 2021- Irlanda de Nord

PSNI a declarat că anul acesta în perioada dinaintea Crăciunului rapoartele cu privire la violența domestică au crescut cu 40 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul arestărilor făcute în ultima lună a crescut cu 10%.

Superintendentul șef al PSNI, Davy Beck, crede că raportările au crescut pentru că victimele a început să aibă încredere, să vorbească cu autoritățile despre violențele la care sunt supuse.

În perioada 17 noiembrie – 19 decembrie 2022, peste 2.000 de acte de abuz domestic au fost raportate în Irlanda de Nord. Au fost aproximativ 500 de arestări în aceeași perioadă.

Tradiționala campanie de siguranță înainte de Crăciun a PSNI, care acoperă domenii precum drumurile, comerțul cu amănuntul și viața de noapte, a pus un accent deosebit pe combaterea violenței împotriva femeilor și fetelor.

La începutul acestui an, serviciul a lansat o strategie specifică pentru a combate astfel de infracțiuni.

Superintendentul șef al PSNI, Davy Beck: „Cred că asta demonstrează angajamentul nostru, așa cum este subliniat în strategia noastră privind violența împotriva femeilor și fetelor, de a urmări fără încetare autorii crimelor domestice. Mesajul cheie este: „Suntem aici pentru a vă ajuta. Nu vrem ca oamenii să sufere în tăcere. Îi încurajăm pe oameni să caute ajutor și să raporteze acel incident ca probabil primul pas în acea călătorie și pentru a obține ajutor”.

*Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore