Romania in UK

UK va investi mai mulți bani în Armată

Regatul Unit ar urma să majoreze cheltuielile în domeniul apărării cu mai bine de un miliard de lire sterline. Se întâmplă pentru a putea acoperi inflația uriașă, scrie The Telegraph.

Experţi militari spun că bugetul Ministerului Apărării pentru următorii doi ani ar trebui să crească de la 48,6 la 50,1 miliarde de lire. Asta doar pentru a nu reduce de fapt cheltuielile pentru domeniul apărării, din cauza inflației de peste 10 %.
Ministrul de finanţe, Jeremy Hunt, a admis că este nevoie de alocări suplimentare pentru Armată. A anunțat că va face ce este necesar astfel încât să mențină bugetul militar la cel puţin 2% din PIB, așa cum și-au asumat statele membre NATO. Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat pentru Reuters: ”Avem unul din cele mai mari bugete de apărare din Europa şi în 2020 am anunţat cea mai mare creştere de cheltuieli de după Războiul Rece”.

Orice creștere a bugetului ar urma să fie prezentată în cadrul viitoarei revizuiri integrate, de la primăvară, atunci când autoritățile vor prezenta priorităţile Marii Britanii în materie de apărare, securitate şi politică externă.
*Imagine de Mike Cook de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore