Romania in UK

Omul cheie care ar putea decide dacă prințul Harry va fi invitat la ceremonia de încoronare a regelui Charles III

Prim-ministrul britanic ar putea să se dovedească extrem de util în luarea unei decizii cu privire la invitarea prințului Harry la ceremonia de încoronare a regelui Charles III, care va avea loc în 6 mai.

După dezvăluirile făcute de Harry în autobiografia sa abia lansată ”Spare”, Casa Regală nu a reacționat oficial și sursele Daily Mail spun că nici nu s-a luat o decizie cu privire la conduita de urmat. Surse ale publicației menționate vorbesc despre posibilitatea ca această decizie grea să fie luată de pe umerii monarhului de premierul Rishi Sunak. El ar putea să apeleze la ”precedentul Churchill”. În 1953 premierul Churchill i-a transmis foarte limpede ducelui de Windsor, care abdicase de la tron cu 16 ani înainte, că nu este binevenit la ceremonia de încoronare a reginei Elisabeta II.

Hugo Vickers, istoric regal și expert constituțional, a spus pentru Daily Mail: „Mă tem că Harry ar fi o mare distragere a atenției de la principalul subiect, dacă ar participa la încoronare. Unde stă el? Cum se comportă? Si așa mai departe. Nu este o chestiune banală. Niciun alt cap încoronat nu este invitat la Încoronare tocmai pentru că ar putea abate atenția de la Rege. Ar fi mai bine ca Harry să stea departe. Mai este și problema securității. Intenționat sau nu, Prințul a fost văzut cum i-a batjocorit pe talibani. Cred că guvernul ar trebui să se gândească foarte atent înainte de a-l implica”.

*Imagine, Facebook.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore