Romania in UK

”Lipsesc cel puțin două consulate în UK” – europarlamentar român

Europarlamentarul Rareș Bogdan, care este și președintele PNL Diaspora, se declară îngrijorat de calitatea serviciilor consulare în mai multe state ale Europei, dar în special în Marea Britanie, unde, conform ultimelor date, sunt peste 1,4 milioane de români. Rareș Bogdan susține că ar mai trebui înființate în Regat cel puțin două consulate. El a scris pe Facebook:

”Românii din Marea Britanie au depăşit conform datelor oferite de oficialităţile de la Londra cifra de 1,4 milioane de cetăţeni români, doar în zona metropolitană londoneză aceştia se apropie de 450.000 (!!!), după Marea Britanie urmează Italia, Germania, Spania, SUA şi Franţa, urmată de Austria. Nu ştiu câţi dintre aceşti români se vor mai întoarce în următorii ani ACASĂ, mulţi vor veni foarte probabil în momentul pensionarii. Marea provocarea a Statului Român este cum reuşeşte să le ofere servicii consulare profesioniste, măcar decente, (!!!) şi de asemenea suficiente. În Marea Britanie lipsesc minim două Consulate, în Germania minim unul în plus, în Spania minim două în plus”.

În plus, europarlamentarul face apel la românii din străinătate să-i transmită tipul de probleme cu care se confruntă. ”Aş vrea să va rog să ne ajutăm împreună şi să îmi scrietj direct sau în privat unde serviciile consulare sunt bune, unde sunt foarte bune, unde sunt decente şi mai ales unde acestea sunt proaste, insuficiente, întârziate, arogante, nesimţite sau total lipsite de profesionalism. De asemenea aş dori să ştiu ce probleme reclamaţi în relaţia cu autorităţile române sau reprezentantele din străînătate”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

* Imagine, Facebook.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore