Romania in UK

O navă de spionaj rusă ar fi încercat să taie electricitatea în UK

Akademik Boris Petrov, oficial o navă rusească de cercetare științifică, ar fi încercat să saboteze internetul și electricitatea în Marea Britanie, au dezvăluit serviciile de informații din Olanda. Ofițerii olandezi au remarcat activitatea suspectă în Marea Nordului. Nava a fost escortată în afara apelor teritoriale olandeze de către nave ale pazei de coastă și ale marinei olandeze.

Olandezii spun că au interceptat nava, după ce le-a atras atenția că ambarcațiunea naviga suspect de încet „pe lângă infrastructura subacvatică critică din Marea Nordului”. Akademik Boris Petrov era în apropierea cablurilor submarine de electricitate și de internet care ajung în Regatul Unit, a transmis Daily Star. Nu ar fi la prima astfel de încercare. AIVD susține că Vladimir Putin folosește de mult timp navele care au ca scop declarat cercetarea pentru a desfășura activități de spionaj.

Serviciul general de informații și securitate olandez [AIVD] a transmis: „Rusia cartografiază în secret această infrastructură și întreprinde activități care indică pregătiri pentru perturbare și sabotaj”.

*Imagine de Three-shots de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore