Romania in UK

O morsă a dat peste cap planurile de Revelion într-un oraș din UK

Focurile de artificii de anul nou au fost anulate în ultimul moment în orașul Scarborough, din cauza apariției unei morse. Consiliul local a decis imediat să nu mai permită focurile de artificii așteptate de toată lumea, pentru că i-ar putea provoca stres mamiferului, pe care l-au și botezat Thor.

Inspectorul Geoff Edmond a declarat: „Înțelegem că este incitant și neobișnuit ca morsa să își stabilească o reședință temporară, însă este în interesul ei să fie lăsată în pace cât mai mult posibil, așa că îi rugăm pe oameni să își amintească faptul că este un animal sălbatic și să evite tentația de a se apropia de el și de a-l deranja. De asemenea, am dori să reamintim tuturor că morsa este protejată în conformitate cu legea, astfel că deranjarea animalului poate constitui o infracțiune”.  De altfel, în zonă au fost create cordoane de siguranță.

Oamenii de știință spun că morsa nu este rănită sau bolnavă. Ei cred că mamiferul se îndreaptă spre nord, dar a făcut o pauză în orașul lor. Se știe că a mai fost văzută pe coastele Angliei și ale Franței.

*Imagine de Birgit de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore