Romania in UK

Ce speră premierul britanic în 2023

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a declarat că a fost un an dificil, atât din cauza pandemiei, cât și ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit AFP, care a relatat mesajul premierului cu ocazia noului an.

El a ținut să și apere deciziile nepopulare, luate de Executivul pe care îl conduce. “Mulţi dintre voi aţi simţit efectele direct. De aceea, guvernul meu a luat decizii dificile, dar corecte, pentru a ţine sub control împrumuturile şi datoria”. Rishi Sunak susține că în acest fel Guvernul a reușit să vină în ajutorul celor mai vulnerabili dintre cetățeni, în condițiile în care prețurile energiei sunt duble.

Premierul a venit cu un mesaj de încurajare: “Nu voi pretinde că toate problemele noastre vor dispărea în noul an. Dar 2023 ne va oferi ocazia de a arăta pe scena mondială ce are mai bun Marea Britanie”.

Rishi Sunak a vorbit de asemenea despre importanța momentului încoronării regelui Charles al III-lea, care va avea loc în 6 mai. “În acest an istoric al încoronării Majestăţii Sale regele, ne vom uni cu mândria a tot ce are mai măreţ această ţară”, a punctat prim-ministrul britanic, care consideră că este un moment ce poate uni întreaga națiune.

*Imagine Facebook.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore