Romania in UK

600 de lire, ajutor de la stat de încălzire pentru fiecare casă, valabil până în 31 martie

Toate gospodăriile din Irlanda de Nord beneficiază iarna asta de 600 de lire sterline de la stat pentru a suporta facturile. Ajutorul guvernamental este valabil, indifferent de forma de încălzire a locuinței și tipul de contract: contor casnic (T01) sau contract de energie electrică.

Dacă sunteți client cu debit direct, cele 600 de lire sterline vor fi virate în contul bancar automat. Dacă aveți un cont standard sau un contor preplătit, furnizorul de energie vă va trimite o scrisoare până la mijlocul lui ianuarie, care conține un voucher de 600 GBP, cu un cod de bare. Trebuie să mergeți cu voucherul la oficiul postal. Pentru a putea primi banii trebuie să vă prezentați ID-ul. Atenție! Trebuie să meargă la poștă persoana pe numele căreia este trecut voucherul.

Voucherul poate fi folosit până la 31 martie a acestui an.

Iată care sunt documentele necesare la Oficiul Poștal:

* scrisoarea care conține voucherul

* dovada adresei care trebuie sa arate adresa dumneavoastra si sa fie datata intre 1 ianuarie 2022 si 1 ianuarie 2023

* act de identitate cu fotografie care trebuie să fie valabil în momentul valorificării voucherului

* clienții cu keypad/tastatura trebuie să arate aplicația folosita pentru reîncărcare sau cardul de reîncărcare, pe lângă voucher, dovada adresei și actul de identitate.

Iată cum vă puteți confirma identitatea la Oficiul Poștal:

* pașaport

 * Permis de conducere foto din Marea Britanie sau UE/SEE * Cartea de identitate a forțelor armate sau cardul de mandat al poliției

 * Cartea de identitate electorală pentru Irlanda de Nord

* Translink SmartPass ( 60 de ani+ / cu dizabilități )

Dacă nu aveți un act de identitate cu fotografie, va trebui să îl obțineți sau să contactați furnizorul  de energie electrică. Puteți solicita o carte de identitate electorală.

Dacă sunteți clienții cu keypad/tastatură și nu puteți furniza cardul sau aplicația de reîncărcare, nu veți putea valorifica voucherul.

*Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore