Romania in UK

Număr record de migranți ilegal spre UK prin Canalul Mânecii în 2022

45.756 de oameni au traversat ilegal Canalul Mânecii în 2022, potrivit AFP. Este o cifră record, la mare diferență față de precedentul record, de 28.526 de migranți, înregistrat în 2021.

Cei mai mulți migranți într-o singură zi au ajuns în Marea Britanie prin Canalul Mânecii în 22 august, atunci când 1.295 de oameni au traversat canalul în bărci pneumatice. Iar în decembrie 2022, o lună în care apele sunt mult mai reci, au fost în total 1.745 de sosiri.

Anul 2022 a fost marcat de mai multe accidente, naufragii. De pildă, în 14 decembrie, patru oameni au murit și 39 au fost salvați din apele Canalului, după ce barca lor pneumatică s-a scufundat. În 24 noiembrie, 27 de migranți și-au pierdut viața în același fel.

Subiectul este foarte sensibil din punct de vedere politic. Pentru a vota pro Brexit, britanicilor li s-a promis și că numărul de migranți va scădea substantial. Numai că în realitate s-a întâmplat exact opusul din 2018 încoace din mai multe motive. Printre ele, atitudinea tot mai fermă împotriva imigranților a părții franceze, dar și tratatele de azil încheiate de Londra pentru a veni în ajutorul diverselor naționalități încercate de război sau de crize politice acute în țările lor.

*Imagine de Richard Revel de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore