Romania in UK

Lege care limitează dreptul la grevă în UK

O nouă lege a fost prezentată marți în Parlament, un proiect prin care se schimbă regulile cu privire la greve, transmite Guvernul Marii Britanii printr-un comunicat de presă. Cea mai importantă prevedere se referă la obligativitatea continuării activității, asigurarea unui minim nivel de lucru în domenii cheie, precum: sănătate, educație, transport, urgențe, pompieri, instalații nucleare sau radioactive, securitatea la frontieră.

Secretarul de afaceri Grant Shapps a spus:

”Prima sarcină a oricărui guvern este să mențină siguranța publicului. Pentru că, deși credem absolut în dreptul de a face grevă, avem datoria să protejăm viețile și mijloacele de trai ale poporului britanic. Prezint un proiect de lege care va acorda guvernului puterea de a se asigura că serviciile publice vitale vor menține o funcție de bază, oferind niveluri minime de siguranță, asigurându-se că viețile și mijloacele de trai nu sunt pierdute. Nu dorim să folosim această legislație decât dacă trebuie, dar trebuie să asigurăm siguranța publicului britanic”.

Noul proiect de lege a fost depus după eșuarea negocierilor dintre miniștri și sindicatele asistenților medicali, profesorilor și lucrătorilor feroviari.

După dezbateri, secretarul de stat Grant Shapps, a spus că UK este la loterie atunci când un grup de lucrători alege să facă grevă. Shapps a atras atenția că asistenții au asigurat un nivel minim de servicii, dar ambulanțierii, nu.

Noua lege urmează să fie dezbătută și apoi supusă la vot în Camera Lorzilor. Apoi există riscul să fie și contestată în instanță.

*Imagine de Tasos Lekkas de la Pixabay.

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore