Romania in UK

”Stare de criză totală” în spitalele din UK

Royal College of Emergency Medicine (RCEM) a anunțat oficial că spitalele sunt în stare de criză, iar viața pacienților poate fi pusă în pericol. RCEM a explicat că Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie se confruntă cu cea mai grea iarnă înregistrată vreodată în ceea ce privește așteptările la urgențe. Datele NHS arată că în noiembrie peste 37.000 de persoane au așteptat mai mult de 12 ore la Urgențe, de trei ori maim ult față de noiembrie anul trecut. Ian Higginson, vicepreședintele RCEM a spus: „Unii pacienți au avut de așteptat la urgență și patru zile pentru a primi un pat”.

Higginson a explicat că sunt mai multe motive în spatele crizei sanitare, printre care gripa și Covidul, dar și numărul prea mic de medici și asistenți. Gradul de ocupare a paturilor de spital este la un nivel record. De pildă, gripa de sezon, care pare mult mai severă față de alți ani, a dus la internarea în spital a 3.700 de britanici doar săptămâna trecută, de șapte ori mai mulți decât în luna anterioară.

„Departamentele de urgență se află într-o stare de criză cu adevărat teribilă. Nu există nicio îndoială că, dacă nu poți trimite o ambulanță la cineva care are un atac de cord sau un accident vascular cerebral, unii dintre acești pacienți vor avea de suferit și pot muri’, a declarat Ian Higginson.

Presiunea în sistemul de sănătate vine și din interior. Personalul medical este gata să intre din nou în grevă în Anglia pe 18 și 19 ianuarie. Iar în 11 și 23 ianuarie, aceeași măsură ar urma să fie aplicată de ambulanțieri. Asta după mai multe greve la finalul anului trecut. Medicii și asistenții cer salarii mai mari, care să acopere rata inflației, și condiții mai bune de muncă.

*Imagine de Sasin Tipchai de la Pixabay.  

*RUK este un proiect realizat în 2022 de către Malina Virtejanu PFA UK, finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

*Conținutul acestui articol nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore