Romania in UK

Indicii că urmează o recesiune prelungită în UK

Pentru a cincea lună consecutiv companiile din Regatul Unit au continuat să scadă, anunță Financial Times.

Majoritatea firmelor și-au redus activitatea în decembrie, dacă ne raportam la indicele compozit flash al managerilor de achiziții din UK, realizat de S&P Global. Specialiștii arată că indicele a crescut ușor față de noiembrie, de la 48,2 la 49, dar rămâne sub 50, cee ace reprezintă un semnal că pe britanici îi așteaptă o recesiune de lungă durată.

Chris Williamson, economist la S&P Global Market Intelligence, a explicat: „Datele din decembrie sporesc probabilitatea ca Marea Britanie să se afle în recesiune, PMI indicând o contracție a PIB-ului de 0,3% în trimestrul al patrulea, după declinul de 0,2% înregistrat în cele trei luni până în septembrie”. Totuși, spune expertul, încetinirea economiei poate fi consierată moderată, dacă e să o comparăm cu luna septembrie, după bugetul îndelung criticat.

Datele cercetării mai arată că s-a înregistrat o scădere și cu privire la comenzile noi de expert, pentru a șasea lună la rând. De asemenea, se mai constată o reducere a ocupării forței de muncă la privat.

*Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

*RUK este un proiect al Belfast Intercultural Romanian Community, realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Secretariatul General al Guvernului.

Distribuie această postare:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore